tiistai 24. huhtikuuta 2012

Simat pullotettu

Miten ihmeessä joka vuosi simantekoaikaan tulee tarve soittaa äidille ja kysyä samat kysymykset: montako sitruunaa viipaleina ja kuinka kauan ämpärissä huoneen lämmössä. Äitini ei sitten ollut luurin päässä, joten päädyin laittamaaan kaikki kuusi kahdeksaan litraan. Tulee kuulemma aika sitruunaista simaa..
Onneksi tänään sain äidin kiinni. Sain tietää, että se sima  kannattaa seuraavana päivänä eli tänään pullottaa ja laittaa jääkaappiin; muuten se kehittää vain alkoholia. En tiedä, mistä johtuu, mutta tuntuu, että vähäkin alkoholi nousee heti kuplaan. Viimevuonna en esimerkiksi pystynyt juomaan kovin paljoa (tai ollenkaan) kotitekoista simaa kun tuntui nousevan samantien päähän. Ja ihan ohjeen mukaan oli tehty eikä siis kovin vahvaa pitänyt olla. Mieheeni simalla ei ollut mitään vaikutusta. No, jääpähän tänäkin vuonna enemmän simaa miehelle. Minä voin sitten kipaista lähi-Alepasta pari limpparipulloa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti