lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kanakeitto

En tosiaan ole mikään maailman paras kokki, mutta yhden ruoan osaan tehdä. Nimittäin kanakeiton. Tai no, turha varmaan osaamisesta puhua, kun kaadoin keittoon kahdesta pussista kasviksia ennen kuin käteeni osui pakkasesta ne vihannekset joita olin ajatellut käyttäväni. 

Kaiken A ja O on oikea kanaliemi. Ei mikään kuutiosta saatu litku, vaan kanan perkeistä keitetty oikea kanaliemi. Viimeksi kun tuota lientä keittelin, heitin kattilaan veden lisäksi pari vanhaa tomaattia ja sipulia. Myös jääkaapin nurkkaan unohtunut porkkana kelpasi hyvin joukkoon. Lientä on keitetty tarpeeksi siinä vaiheessa, kun sipulinpuolikkaat ovat liuenneet. Useampi tunti siis.

En tosiaan jaksa joka keittoon keitellä lientä erikseen, joten jaan liemen useampaan osaan ja pakastan myöhemmäksi. Pakkasesta on sitten kiva (ja nopea) ottaa liemipurkki keittoon. Ei ehkä pääse näillä eväillä rantakuntoon, mutta hyvää on ainakin. Miehellenikin maistui useampi lautasellinen, vaikkei yleensä ole mikään keittojen ystävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti