keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Yleissivistystä

Ensimmäistä kertaa yleisessä kulkuvälineessä (voiko niin edes sanoa?), joku nousi ja kysyi, tahtoisinko istua. Leuka hieman loksahti, sillä ei kukaan minulle paikkaansa tarjonnut kun J:tä odotin. Tai kun laahustin viime syksynä tällaisen kanssa:


 Edes bussikuski ei odottanut, että pääsisin istumaan, ennen kuin kaahasi liikkeelle.

Syystäkin siis yllätyin, kun eilen joku tarjosi paikkaansa. Alkaahan mahakin varmaan muillekin jo näkyä, mutta niin se näkyi J:nkin kanssa ilman että kukaan kysyi, tahtoisinko istua. 

Tänään  kuulin myös aika hauskan jutun ratikassa: Kaksi alaikäistä, ilmeisesti laivalta tulevaa punkkarigoottihevaria mietti, missä kohtaa pitäisi jäädä pois. Virkkailin siinä samalla omiani, ja kuuntelin puolella korvalla, kun senaatintorin kohdalla toinen tytöistä sanoo "Niin tossa on toi eduskuntatalo". Vähän pisti hymyilyttämään. Luulisi, että sen ikäisetkin jo tietäisivät, miltä eduskuntatalo näyttää. Saati sitten, että pystyy sekoittamaan keskenään kaksi täysin erinäköistä rakennusta.

Tuomiokirkko

Eduskuntatalo
 Ehkä nyt joku suuri arkkitehti-lupaus löytää tälle sivulle, ja saa vastauksen kysymykseen "Mistä erottaa tuomiokirkon ja eduskuntatalon?".

Kuvat  täältä ja täältä.

P.S. Tänään on tullut jo kolme ilmottautumista mukaan arvontaan. Käykää muutkin osallistumassa, jos ette ole sitä vielä tehneet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti