sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Tunnustuskateutta ja kysymyshaaste

Mietin tässä yhtenä päivänä, että kaikille muille näyttää satelevan blogeihinsa jos jonkinmoista haastetta tai tunnustusta. Vähän kateellisiena mietin, että enhän ole tätä blogia pitänyt kuin vähän aikaa, tunnustuksia varmaan tulee sitten joskus kun olen saanut lisää lukioita ja pitänyt blogia jo pidemmän aikaa.

Yllätyin iloisesti, kun huomasin MiEiV.n   jättämän kysymyshaasteen. Tarkoituksena on siis vastata yhteentoista kysymykseen ja antaa haaste sitten eteenpäin yhdelletoista muulle bloggaajalle.

1. Kuka opetti sinulle käsityön alkeet? Opetti luomaan silmukat tai tekemään ketjusilmukoita tai ompelemaan?
  Taisin olla ensimmäisellä luokalla, kun mummi ja äiti yrittivät yhdessä opettaa minua, vasenkätistä neulomaan. Muutamia vuosia myöhemmin toinen mummoni sitten opetti luomaan silmukoita neulomalla. Vasta parin viime vuoden aikana olen opetellut erilaisia tekniikoita itsekseni netistä ja sitä myöten myös innostus käsillä tekemiseen on vain lisääntynyt :)

2. Minkä taidon haluaisit oppia (käy mistä asiasta tahansa)?
 Haluaisin oppia olemaan pitkäpinnainen ja kärsivällinen. Haluaisin myös, että pystyisin hulluttelemaan ja keksimään juttuja J:n kanssa kuten mieheni. Tahtoisin oppia piirtämään mallista ja ilman mallia. Ja ylipäätään kehittyä käsitöissä :)

3. Onko jokin unelma toteutumatta - jos, niin mikä?
 Haluaisin antaa J:lle juuret ja kodin, jota hän voisi sanoa lapsuuden kodikseen ja johon palata vielä vanhempanakin –toivottavasti oman perheensä kanssa. Nyt ehkä eniten tahtoisin aloittaa opiskelun ja saada työpaikan. Loppuisi tämä toimeentulotuella kädestä-suuhun –kituuttaminen.

4. Paras kesämuistosi
 Vaikea sanoa. Tai sitten valita vain yhtä. Ainakin parhaimpiin kuuluu, kun tapasin mieheni ensimmäistä kertaa Tikkurilan asemalla.  Jos olin aiemmin ihastunut, silloin rakastuin lopullisesti :)

5. Kamalin kesämuistosi
 Tätäkin piti miettiä hetki, mutta keuhkokuume taitaa viedä voiton kaikesta. En onneksi muista paljoakaan siitä parista viikosta. 

6. Mikä saa sinut tulistumaan?
 Tänään sai hermostumaan teiniporukka, joka tuli kerrostalomme leikkipaikalle meluamaan. Ja huutelemaan sitä erityisen kaunista v-alkuista sanaa, jonka toivon J.n oppivan mieluummin myöhemmin kuin ennemmin. Jos koskaan. Lähtivät kuitenkin juosten pois, kun menin parvekkeelle seisomaan kädet puuskassa ja tuijottamaan vihaisesti.. :D 

7. Entä leppymään?
 Tänään tuli tulistuttua miehelle jostain mitättömästä jutusta. Lopullisesti taisin leppyä siinä vaiheessa, kun mies lähettää viestin: "Joko saa tulla kotiin?" 

8. Mielestäsi turhin julkkis
 Tuksu olisi helppo vastaus, mutta heitetään nyt vaikka Timo Soini tai se nainen Super-Marjo ja tytöt- ohjelmasta. 

9. Lempi musiikkisi
 Viimeikoina on tullut kuunneltua Moottörin jyrinä-nimistä lastenbändiä. Vaikea oikeastaan sanoa mitään "aikuisten"bändiä, jota nykyään kuuntelisin.. Yleensä radiosta on auki nova ja kuuntelen mitä sieltä tulee.

10. Paras vuodenaika
 Aikaisemmin olisin vastannut kevät, mutta J.n syntymän jälkeen olen alkanut huomaamaan hyviä puolia myös kesässä; Lapsen pukeminen ja ulos lähtö on niiiin paljon helpompaa, kun päälle ei tarvitse saada puolta vaatekaapillista.

11. Miksi bloggaat?
 Hyvä kysymys. Ja jokaisella bloggaajalla varmaan täytyisi olla tähän vastaus valmiina. Itselleni tämä bloggaaminen käsitöistä antaa lisämotivaatiota saada omat tekeleet valmiiksi asti. Muutenkin on kiva nähdä muiden kättenjälkiä ja ehkä jutustellakin aiheesta; neulominen tai virkkaus kun ei kaveripiirissäni ole kovin suosittua. Ylipäätään arjesta kirjoitan, kun ei tässä mitään kovin erikoista tule vastaan.. :)Omat kysymykseni:

1. Mitä päätöstäsi olet katunut?
2. Mitä toivoisit jättäneesi sanomatta?
3. Entä mitä toivoisit sanoneesi?
4. Mihin tahtoisit matkustaa?
5. Missä ulkomailla tahtoisit asua?
6. Mitä kotityötä inhoat?
7. Mikä kotityö on mieluisin?
8. Mille hyväntekeväisyysjärjestölle lahjottaisit 1000 euroa?
9. Keneen julkisuuden henkilöön voit samaistua?
10. Mikä on lempikirjasi?
11. Millaisia suunnitelmia sinulla on kesäksi?

Haaste näyttää pyörineen aika monessa blogissa, joten en rupea erottelemaan niitä, jotka eivät vielä ole saaneet tätä haastetta. Jos kuitenkin tahdot vastata näihin kysymyksiin, laita kommenttia niin linkitän sinut tähän haasteeseen!

P.S Pahoitteluni pitkäksi venyneestä päivitystauosta. Energia on tuntunut olevan aivan lopussa ja mielikin pohjamudissa monena päivänä.  Tätäkin postausta kirjoitin ties kuinka monta päivää. Yritän kuitenkin piristyä vaikka väkisin ja lyhentää päivitysväliä taas. Enkä ole unohtanut arvontaakaan! Puolet arpalipukkeista on vielä kirjoittamatta, mutta työn alla homma kuitenkin on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti