keskiviikko 30. toukokuuta 2012

J:n kuulumisia

J tuntuu taas kasvaneen hurjaa vauhtia. Kun J:tä katsoo, näkee usein jo pienen pojan; ei enää vauvaa.

J:n vieroitusvalmiste on vaihdettu "juniorimaitojuomaan" eli yksivuotiaille tarkoitettuun maitojuomaan, jossa on jo ihan oikeaa maitoa ja enemmän lisättyjä vitamiineja. Voisihan J varmaan juoda ihan oikeaakin maitoa, mutta yksipuolisen ruokavalion takia tuntuu hyvältä, että maidossa on edelleen paljon vitamiineja. Myös jäätelöä poika on saanut aurinkoisina päivinä. Ei tietenkään koko tuuttia kerralla, mutta pari lusikallista. Hyvin on uponnut, eikä vatsakaan ole vetänyt ruikulille; lähinnä vain iltaisin pierettää erityisen paljon. J ei ole jäätelöpäivinä myöskään vaikuttanut siltä, että masu olisi erityisen kipeä.

Rusinoita J on myös maistellut ja tykännytkin ihan. Niitä sitten löytyy enemmän tai vähemmän pureskeltuina vaipasta ja joskus vettynyt runinan jämä tipahtaa suusta kesken touhotuksen..

Vatsa on J:llä pysynyt ihan hyvänä, mitä nyt rusinoiden "yliannostuksesta" veti hieman ruikulille. Tavaran koostumusta on myös vaikea arvioida, kun poika on omaksunut tavan kyhnyttää takapuoltaan lattiaa vasten samaan tapaan kuin koira tekee, kun anaalirauhaset ovat täynnä. Tietääpähän ainakin, milloin on vaipan vaihdon aika!

J:lle puhkesi toinen yläkulmahammas. Nyt J:llä on yhteensä 6 hammasta: neljä alhaalla edessä ja molemmat yläkulmahampaat. Näyttää aika hassulta, kun ylhäältä keskeltä puuttuu vielä etuhampaat. Vähän omaperäinen järjestys meidän pojalla..

Puhuminen tuntuu suunnilleen yhtä kaukaiselta jutulta, kuin potalle oppiminen. J:n kanssa on kyllä tankattu samoja sanoja hirveästi, mutta eipä ole vielä kuulunut äitiä, isiä, tai autoa. (Tänäaamuna J tosin päästi sellaisen suhahduksen, joka saattoi olla yritys sanoa isi, mutta tutti suussa on hankala puhua.) Pottailu sen sijaan on ollut täysi fiasko: kertaakaan ei ole tullut mitään pottaan, mutta viereen kyllä. J näyttää tykkäävän pissiä seisaaltaan kuten isot pojat. No, ehkä aika auttaa näissä molemmista.

2 kommenttia:

  1. Hienoa seurata tuon pikkumiehesi kehitystä. Kivannäköinen vesseli. Se pottatouhu onnistuu varmaan jo vuoden päästä ihan leikisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etten pelkästään omaksi ilokseni täällä sepustele :) Jep, vuoden päästä on toivon mukaan vaikea muistella aikoja, jolloin J ei olisi osannut potalla käydä.. :)

      Poista