perjantai 23. marraskuuta 2012

Ensimmäinen yö uudessa sängyssä (ja sen alla ja vieressä)

Tilasin viime torstaina J:lle uuden isojen poikien sängyn. Pinnasänky alkoi käydä J:lle ahtaaksi ja nukkumaan meno oli yhtä pyörimistä. Asiaan vaikutti myös sekin, että pikkusisko alkaa olla liian iso omaan kehtoonsa ja J:n pinnasängylle siis on uusi käyttäjä. 

Tiistaina saapui patja ja keinutuoli. Kuljettaja pahoitteli, että yksi paketti on tainnut kadota. Ehdin jo illan aikana valmistautua soittamaan tulikiven katkuisen puhelun ensin sängyn myyneeseen firmaan ja sitten sängyn kuljettaneelle yritykselle. Onneksi kuitenkin sänky saapui seuraavana aamupäivänä, ennen kuin ehdin soittaa yhtään mihinkään. Ehkä hyvä niin..

Kokosimme sängyn mieheni kanssa J:n ja E:n päiväunien aikana. Ja olemme vieläkin naimisissa... No, kuitenkin, J heräsi ja ihailimme hienoa isojen poikien sänkyä asiaankuuluvalla innolla. J ei aluksi näyttänyt hoksaavan, mikä mokoma hökötys oli ja miksi ihmeessä J.n rakas uninalle Ninni oli siellä yhtenään, nukkumassa kuulemma. 

Illan aikana sänky siirrettiin J:n huoneeseen: Nukkumaan mennessä J vähän aikaa ihmetteli, että mitäs tää nyt oikein on, tässäkö sitä nyt sitten nukuttaisiin. J nukahti yllättävän helposti. Ennen nukkumaanmenoa kävin vielä vilkaisemassa J:n sänkyyn ja tarkistamassa tilanteen. J nukkui täyttä päätä, mutta se pää oli sängyn kulkuaukon kohdalla. En kuitenkaan ruvennut siirtämänä poikaa, vaan asetin alle ison tyynyn ja menin itsekin nukkumaan. 


 M teki olohuoneessa myöhään tehtäviään, ja kävi hänkin kurkkaamaassa J:n huoneeseen ennen kuin tuli nukkumaan. Pienen väsymyksen ja säikähdyksen sekaisin tuntein M huomasi, että J.n sänky on tyhjä.:

 J oli siis jossain vaiheessa tippunut(?) sängystä ja jatkanut sitten uniaan puoliksi sängyn alla. Ilmeisesti pudotus oli ollut pehmeä, sillä J ei tainnut edes herätä eikä M:kään kuullut mitään kolinaa J:n huoneesta.

6 kommenttia:

 1. Voi miten söpö! Tyytyväisenä vaan kömpiny alle nukkumaan. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö :') Onneksi oli pyjama päällä, kun meidän lattiat on ihan järkyttävän kylmät. Kauankohan se ehti tuossa köllimään, ennen kuin m nosti takaisin sänkyyn..

   Poista
 2. voi pientä.. :) oon kuullut että leegolaatikkokin on hyvä nukkumispaikka noin pienelle :P kaikkeen mihin just ja just mahdutaan, niin sinne simahdetaan, jos ollaan tarpeeks väsyneitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilmeisesti taaperoillakin on joku kaipaus kohtu-aikoihin, eli kaikki pienet kolot tuo turvaa tms :)

   Poista
 3. Meillä poika nukkuu milloin mitenkin päin. Yleensä poikittain tai jonkinlaisessa peittopesässä. Nyt meillä on väliaikaisjärjestely, jossa toinen jatkettavista sängyistä on jatkettu ihan pitkäksi asti ja minä nukun siinä eli nukun tytön kanssa lastenhuoneessa. Poika siirtyi iskän kanssa meidän parisänkyyn, eikä meinaa parisänky pikkumiehelle riittää. Poika on useampana yönä yrittänyt työntää isäänsä sängystä, tehnyt majaa, jakanut unikavereita, valitellut kun on ollut tukkaa silmillä (miehellä on tosi pitkä tukka) jne. Onneksi tämä väliaikainen nukkumajärjestely saadaan kohta purkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompa kyllä aika pyörijä! Meillä lapset eivät ole koskaan nukkuneet samassa sängyssä, mutta voin kuvitella että ainakin kun J:n kanssa olisi nukkunut, voisi aamulla olla iakas mustelmilla.. Mutta hyvä, että teilläkin palaa elämä takaisin uomiinsa :)

   Poista