perjantai 28. syyskuuta 2012

Haaveilua ja lävistyksiä

Jokohan neljän vuoden haaveilun jälkeen viimein uskaltaisin tehdä sen? Kaksi nippaisua, ja se olisi siinä: industrial, vihdoinkin.
http://industrial-piercing.blogspot.fi/2010/04/what-is-industrial-bar-piercing.html
Olin 14, kun pyysin äidiltä lupaa ottaa nenäkoru. Ihme kyllä, sain luvan ottaa sellaisen jossain krääsä-koru-kaupassa, jonka nimeä en ole edes koskaan tiennyt. Reikä tehtiin ampumalla korvanappi nenästä läpi, todennäköisesti liian kireälle. Arvatkaa, millainen työ oli saada korviksen lukko kaivettua auki.. 

No, seuraavan kerran olin 16 vuotias, kun aloin kärttää äidiltä lupaa uuteen lävistykseen, tällä kertaa septumiin. Äiti antoi luvan, kunhan ensin muutan pois kotoa. Niin teinkin, tosin tuo lävistys ei kyllä ollut ainoa syy siihen, että muutin Kajaaniin. Olin asunut Kajaanissa viitisen päivää, kun löysin lävistysliikkeen. Silmät vuosivat, mutta olin todella tyytyväinen. 

Kuukauden, parin päästä kuljin samoista ovista ja tällä kertaa reikä tehtiin vasenmpaan alahuuleen. Sitten vähän ajan päästä vuorossa oli oikea kulma. Viime vuonna hankin toisen huulikorun, mutta yön aikana korun pallo irtosi ja vieri jonnekin. Reikä ehti umpeutua.

Nyt taas alkaa lävistyskuume nousta, tai siis nousta siihen vaiheeseen, että "haluttaa enemmän kuin pelottaa", kuten terveystiedon tunneilla jankattiin. Vielä kuitenkin epäilyttää se "rusahdus" joka ruston lävistämisestä kuuluu. Myöskään ½-1 vuoden parantumisaika ei ole pikkujuttu. Mutta ehkä neljän vuoden haaveilulla senkin jo kestäisi. Ja kun tulevaisuudessa lähihoitajaksi opiskelen, ei naamassa saisi lävistyksiä hirveästi olla.

Katsotaan, koska annan mielihalulleni periksi. Ei varmaan mene kauaa, varsinkin kun löysin jotain minkä vuoksi reikien parantumista kannattaa odottaa:

http://www.etsy.com/listing/107641260/choose-your-color-cupids-arrow-heart?ref=v1_other_1http://www.etsy.com/listing/105005826/industrial-piercing-barbell-dream?ref=v1_other_2

6 kommenttia:

 1. Meillä on lävistysten kanssa ihan sama tarina. Itse sain äitini ylipuhuttua myös nenäkoruun, ainoa johon äiti suostui ja ampumalla myös. Eihän se ikinä parantunu! Ja ihan älyttömän ihana tuo alin koru. Nyt mäkin haluan ! Tällä hetkellä mulla on nää kolme huulilävistystä ja kielilävistys, joskus vuosi sitten otin molemmista kulmista kulmakorut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan ole pariin vuoteen ollut tuossa kulmassa, voisin kyllä ottaa uudestaan mutta ehkä sitä ei päiväkodissa katsottaisi hyvällä.. Mikäli siis haluaa tehdä töitä jossain, missä lapset eivät ole aivan kamalia ja vanhemmat hirveitä. Saa nähdä, onko septum mennyt myös kokonaan umpeen, kun jouduin sen jonkun typerän finnin vuoksi ottamaan pois -.-
   Käydään maanantaina ottamassa reijät, siinä Kampin ylimmässä kerroksessa on hyvä liike! :D

   Poista
 2. Eiieii mulla on ollu rustokorvis joskus ja hitto se ei ikinä parantunu! En kestäis sitä tuskaa enää uudelleen :D Mut voin tulla mielelläni henkiseksi tueksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt ei ihan vielä.. Katsotaan perjantaina :'D

   Poista
 3. Nyt tälläistä vanhaa huvittaa nuo lävistykset mikä missäkin, itse kun en koskaan aikoinaan uskaltanut edes korviin laitattaa eikiä. saatikka sitten mitään muita lä'vistyksiä. Onnea sinun aikeellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla 5-6v., kun sain äidiltä luvan ottaa reijät korviini. Muistan, että sanoin äidille jotain, että ne paranivat heti. Kipeät ne eivät siis pitkään ainakaan olleet. Saattoihan siitäkin olla jotain iloa, että se päivä oli todella harmaa ja Tuulinen.
   Useimmilla taitaa olla jo ainakin korvikset. Taitaa olla harvinaisempaa löytää joku, jolla ei ole yhtään reikiä, kuin joka jolla on. E saa kyllä ronkua aika pitkään, ennen kuin annan luvan!

   Poista