maanantai 10. syyskuuta 2012

Lastenvihaajia ja tuttivarkaita

Olen aina jollain tasolla tiennyt, että Helsinki on iso kaupunki ja totta kai isoon kaupunkiin mahtuu kaikenlaista porukkaa. Kuitenkin olin todella yllättynyt, kun viime  lauantaina nuorehko mies koki tarpeelliseksi tönäistä E:n vaunuja ja nyt tänään tiistaina, kun joku varasti E:n tutit vaunujen mukitelineestä.

Kaikki alkoi siis pari viikkoa sitten, kun päätin alkaa hieman kontrolloimaan noita meidän ruokaostoksia, jos vaikka jotakin jäisi käteen kuun lopussa tai vastaavasti johonki muuhun. No, viimelauantaina olimme taas liikkeellä kahden pienen lapsen kanssa. Häthätää ostoksiani vaunujen alakoriin ja muovikasseihin lapatessani, seuraava asiakas saa ostoksensa maksettua ja rupeaa havittelemaan niitä liukuhihnalta. Huomaan, että vaunut ovat tiellä ja alan siirtää niitä. Kuitenkin tämä mieshenkilö tiuskaisee "Vaikka niitä pentuja onkin, ei tarvitse joka paikkaan levittäytyä". Ja lähteissään hän tonäisee E:n vaunuja. Reagoin vaistomaisesti ja karjahdan "Ei tarvi s****** silti töniä!!"

Tuntui todella pahalta tuo käytös. Tuntui, että olisin mennyt vainuineni ja lapsineni johonkin lapsilta kiellettyyn paikkaan. Tai että olen jotenkin tyhmä, kun en ymmärtänyt seuraavan asiakkaan olevan niin kiireinen että vaunujen siirtämiseen kuluva  kaksi sekuntia on liikaa. Tai että minä tai lapseni olisivat tehneet jotain aivan anteeksiantamatonta asioimalla lauantaina aamupäivällä ruokakaupassa. Kahden ostoksensa kanssa mies olisi myös voinut hyvin käyttää pikakassaa, jotka ovat siis tarkoitettu niille, joilla on 10 tai vähemmän ostosta.

Miehen tiuskaisun olisin vielä voinutkin ymmärtää, mutta tuo tönäisy. Miksi ihmeessä? Ketä E häiritsi, kun nukkui sikeästi, hipihiljaa vaunuissaan? Syytön E siihen on, että äitinsä jättää vaunut epähuomiossa hetkiseksi väärään paikkaan. Syyttömiä kaikki lapset syntymäänsä ovat. Jos jotakuta pitää syyttää, niin meitä vanhempia. Ja tosiaan, mieluummin itse otan tönäisyt ja haukut, kuin että vielä hauraita ja tilanteeseen syyttömiä lapsia kohdellan kaltoin. Toivon todella, että tuo tönijä osaa edes hävetä.

Tänään kävimme Hakaniemessä äitivauvaryhmässä E.n kanssa. Hissi oli rikki, joten jätin vaunut portaiden alle. Olimme paikalla ennen muita ryhmäläisiä, ja jossain vaiheessa olisin kaivannut E:n tutteja, mutta muistin niiden jääneen vaunujen mukitelineeseen. Poislähtiessä mukiteline oli aivan tutiton, samoin taskuni ja laukkuni. En usko niitä tiputtaneenikaan ihinkään, kun viimeinen muistikuvani tuteista on portaiden alla vaunujen mukitelineessä. Nyt lähinnä mietityttää, että kuka ne on mahtanut siitä viedä, tuolla kun ei ihan kuka tahansa pääse kuitenkaan liikkumaan. 

Aluksi olin todella vihainen, mutta sen jälkeen rupesin miettimään tuon teon syitä: Ehkä äidillä ei ollut varaa ostaa lapselleen tuttia? Tai ehkä se ihminen on niin sekaisin ja kleptomaani, ettei voi jättää vauvankaan tutteja rauhaan. Kuitenkin itse karsastan ajatusta tuntemattoman vauvan tuteista: ties missä ne ovat olleet, jos eivät vauvan mukaan ole päässeet.  Ja ties mitä tauteja niissä voi olla. Toivottavasti tulivat tarpeeseen jollekin toiselle vauvalle. Takaisin en niitä kuitenkaan halua, vaikka tarjottaisiinkin; sen verran ajatus toisen lapsen suussa olleissa tuteista epäilyttää.

Kylläpä on ikävästi alkanut tämä viiikko. Toivottavasti edes ensi yönä saisi nukkua enemmän kuin kolme tuntia.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti viikko jatkuu paremmissa merkeissä :)
  Todella harmilliset sattumukset näin alkuviikkoon. Tai samapa se mikä viikonpäivä nämä kävis. Pahalta tuntuis silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä :( Ihmisten ajattelemattomuus ei tunnu koskaan kivalta. Mutta kyllä se aurinko vielä ehtii tähänkin risukasaan paistamaan! :)

   Poista