keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Perhanan ductus

Päivitys on taas jäänyt, sillä tyttö pääsi sunnuntaina kotilomille. Tänään aamulla piti olla vielä viimeiset verikokeet ja lääkärin tarkistus. En itse osannut pelätä yhtään tai pitänyt todennäköisenä, ettei tyttö tulisikaan sairaalasta kotiin. Tyttö oli kotonakin ollut niin virkeä ja jaksanut syödä hyvin ja muutenkin vaikuttanut terveeltä. 

Sydän jätti useamman lyönnin väliin, kun lääkäri totesi, että tytön sydämestä kuuluu sivuääni.  Ultrassa varmistui, että kyseessä on uudestaan auennut ductus. Vaikea uskoa, että tytössä mitään "vikaa" olisi, kun kuitenkin on niin terveeltä vaikuttanut kotona. Ja kun tuo sydän kuunneltiin ennen viikonloppua ja kaiken piti olla kunnossa kotilomia varten.

En oikein tiedä, mitä ajatella. Eihän tämä nyt kai mikään iso juttu ole, muttei ductuksen sulkeminen kuitenkaan täysin riskitöntä voi olla. Puhumattakaan sitten siitä, miten pystyn luottamaan lapsenhoitotaitoihini, kun terveenä pitämälläni lapsella on sydänvika. 

Itkettää. Luulin jo, ettei enää tarvitsisi käydä sairaalassa saati sitten jäädä sinne. Tuntuu pahemmalta jättää tyttö sairaalaan, kun on parin päivän ajan saanut olla kotona. Vaikea koittaa luottaa huomiseen, kun tämä tuli niin odottamatta.

13 kommenttia:

  1. Toivon voimia niin tyttärelle kuin muillekkin perheessä! Varmaan kaikki menee hyvin.

    VastaaPoista
  2. Voimia sinne! Kyllä kaikki menee varmasti hyvin!

    VastaaPoista
  3. Nuo ductukset on aika yleisiä ja niistä harvemmin aiheutuu ongelmia, kun tiedetään niiden olemassa olo.
    Ole huoletta, kyllä ne lääkärit osaavat hoitaa tarvittaessa, he hoitavat paljon noita.Tähystykset ovat aika rutiinia niitä tekeville lääkäreille(jos sitä tarvitaan edes). Kokemusta riittää heillä varmastikin.

    VastaaPoista
  4. Eelliseen kirjoituukseen lisää tietoa, toivottavasti saat rauhallisemman mielen. Ei hätää.

    Sikiökaudella alaonttolaskimosta tulevan hapekkaan veren ohjautuminen eteisväliseinän soikean ikkunan eli foramen ovalen läpi systeemikiertoon on edellytys sikiön normaalille kehittymiselle. Syntymän jälkeen aukko sulkeutuu läppämäisesti, ensin toiminnallisesti ja myöhemmin myös rakenteellisesti. Anatomisesti läppä ei sulkeudu 20–35 %:lla ihmisistä (Wilmshurst ja de Belder 1994). Paradoksaalisen embolisaation riskiä lukuun ottamatta avoimella foramen ovalella ei ole käytännön merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistasi! Jotenkin silti huolettaa, kun tuntuu, että ikäviä sattumia on meillä ollut riittävästi. Jostain muistelen lukeneeni, että leikkauksella olisi 3% riski epäonnistua. Tuntuu, että tällä onnella on turha edes toivoa onnistumista. Välillä on onneksi parempiakin hetkiä.

      Poista
  5. Hei.
    Aivan ihanat söpöliinit nuo lapsesi.Varmastikin pelästyttäviä nuo uutiset yks kaks. Osaat kyllä varmasti hoitaa lapsesi oikein, koska eivät varmastikaan laskisi lasta kotilomille jos antamasi hoito epäilyttäisi. Teillä on kovin pieni ikäero lapsilla. Se tuo myös oman raskaan lisänsä arkeen. Kannattaa käyttää kaikki apu mitä saatavilla on oman jaksamisen varmistamiseksi. Auttaako miehesi kotitöissä ja lastenhoidossa? Isovanhemmat, tädit,sedät ja enot varmastikin auttavat mielellään. Samoin ystävät jne. Pyydä rohkeasti apua esim. siivoukseen kaupankäyntiin,ruoanlaittoon,lapsenhoitoon jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Välillä lapsia katsoessani mietin, miten on mahdollista, että tämännäköisistä vanhemmista tuleekin jotain noin suloista :)
      Kieltämättä jo pelkästään taaperon kanssa olisi rankkaa, puhumattakaan sitten että kuvioissa on vauva, joka ei olekaan niin terve. Onneksi mies on nyt ollut paljon kotona ja auttanut lasten hoidon lisäksi myös kotitöissä pienellä potkimisella ;)

      Poista