maanantai 21. lokakuuta 2013

Olipa kerran nilkka.. osa viisitoistamiljoonaa: Ruptura retinaculi peronei l. sin.

Kävin kuun alussa tietokonetomografiassa ja magneettikuvuaksessa Töölön sairaalassa. Viikko siitä kävin ortopedilla, joka totesi, että edellisessä leikkauksessa tehdyt korjaukset ovat jotenkin hivuttautuneet väärään suuntaan, mutta jänteet ovat yhä tukevasti siinä kohtaa, mihin ne edellisessä leikkauksessa ankkuroitiin. Magneettikuvia katsonut lääkäri oli kirjoittanut, että yksi tai useampi jänne rikki.

Ortopedi laittoi heti leikkausjonoon ja lupasi, että leikkaukseen pääsisin kuukauden kuluessa. 

Tänään postissa tuli kirje, jossa kerrottiin, että nilkkani oli ollut Töölön sairaalanongelmatapusmeetingin aiheena. Kirjeessä kerrottiin myös, että yhdessä jänteessä on luupiikkejä, yksi jänne hajonnut ja lisäksi jännetuppi- ja nivelkalvontulehdusta. 

Nyt ilmeisesti odotellaan vielä konsultaatiota Peijaksen ortopedilta, jonka jälkeen tapausta käsitellään uudestaan töölössä.. Siitäkin menee varmaan vielä pari viikkoa, ennen kuin nilkalle mitään tehdään.

Ärsyttää. Neljä vuotta sitten, yksi pieni liukastuminen ja tässä sitä vieläkin ollaan. Kaipaisin niin normaalia elämää; että voisin hakea ja tehdä töitä ja olisi rahaa säästöön asti. 

4 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika, olet niin nuori ihminen että nopeasti pitäisi saada jalkasi kuntoon, elämän pitäisi jatkua terveenä.
  Toivon sinulle mitä nopeinta leikkausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasta toipumisesta taitaa olla turha haaveilla parhaassakaan tapauksessa, mutta kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. laitan tähän oman jutun. Vaikka nyt ei tähän asiaan edes kuulu. Jouduin 2002 työpaikka kiusauksen kohteeksi ja sain sairas lomaa ja yriti työkokeilun kautta töihin ei onnistunut joten lääkäri ehdotti eläkelle ja sillä tiellä olen nyt ei töihin. Arvet ovat niin kipeät, että ne ei toivu koskaan.. En voi olla ihmisten parissa enään.. Toivon sydämestäni, että sinun jalka saatasiin nopeasti kuntoo. Talvi tuleee ja liukaat kelit ole varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Monta kertaa olen itsekin joutunut miettimään, mitä teen jos jalasta ei enää tulekaan toimivaa.. No, toivotaan että asiat vielä järjestyisivät, meille molemmille! :)

   Poista