tiistai 19. maaliskuuta 2013

Valio Onni



Sain siis buzzador-sivuston kautta tiedon Valio Onni kamppanjasta. Sain kotiin lahjakortin, jolla sain ostettua läjän Onni-tuotteita kokeiltavaksi ja blogattavaksi.

Puuron "valmistus" kävi paljon nopeammin, kuin jos olisi tse alkanut lämmittelemänä ensin pelkkää vettä ja siihen sekoittelemaan puurojauhetta. Valio Onni on ehdottomasti hyvä valinta silloin, kun puuro pitää saada mielellään heti eikä kohta.


Varsinaisen testaajankin mielestä puuro oli oikein maistuvaa; vähän meinasi harmittaa, kun isi ei saanut lapattua puuroa tarpeeksi nopeasti suuhun. E:n ilme ei värähtänytkään puuroa maistettaessa. Ihan hyvä puuro siis.

Omaan suuhuni puuro maistui lähes puolukkaisen happamalta, ja luulinkin että puuro on puolukka puuroa ennen kuin Mieheni ystävällisesti korjasi käsitykseni. Itse puuron ulkonäkö ei ehkä ollut houkuttelevin mahdollinen, sillä rehellisesti sanottuna se on hieman punertavaa harmaata mössöä. Sen voinee kuitenkin antaa anteeksi, sillä tuskimpa lisäaineettomasta puurosta paljoa herkullisemman näköistä saisi. 

Pakkaus on mielestäni todella kivan näköinen. Yläosan kuviointi, raidat tai ruudut, paljastavat heti, onko kyseessä velli vai puuro ja väri kertoo, mikä maku. 












sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Meille kuuluu hyvää

Vaikkakin kiireistä. 

Tällä viikolla meillä on ollut koulusta etäviikko, mutten ole oikein ehtinyt ajatellakaan bloggaamista ennen kuin nyt. Olen saanut viidestä etätehtävästä tehtyä ja palautettua kaksi. Kolmannen tekokin on hyvällä mallilla: Tehtävänä siis oli koota lapsen kehitysvaiheistä ensin vauvavuodelta kuukausittain ja sitten siitä eteenpäin vuoden välein kansio, jossa olen nyt edennyt neljänteen vuoteen saakka. Enemmänkin olisin saanut tehtyä, mutta jo toinen liimapuikko tämän tehtävän aikana pääsi loppumaan. Ekä millään jaksa juuri nyt kävellä lähi-alepaan ostamaan uutta..

Lapsukaiset ovat kasvaneet kovasti, Isoveli murjoo pikkusiskoa kun silmä välttää ja välillä vaikkei silmä välttäisikään. Välillä isoveikka taas syöttää siskolle ruokaa, jota ei itse tahdo syödä: siskon ilme oli hulvaton, kun isoveli otti lautaseltaan nakin ja hetken sitä tutkailtuaan työnsikin sen siskon suuhun .Onneksi isi ehti hätiin ennen kuin neiti ehti saada siitä palasta irti. Toinen ruokaan liittyvä sattumus sattui samana päivänä, kun minä itse valvoin silmä kovana veljen tekemisiä pitäen samalla kädessäni herran juustovoileipää. Ajatuksissani annoin pikkusiskon haukata hampaattomalla suullaan leivästä palasen. Sisko ei kuitenkaan kauaa ehtinyt ihmetellä uutta ruokalajia, kun äiti yhtäkkiä palasi todellisuuteen ja kaivoi neidin suun tyhjäksi.. 

Molemmat lapset ovat piipahtaneet myös neuvolassa, jossa isoveljelle oli tullut pituutta lisää 10cm mutta painoa vain 1kg. Öljylisää neuvottiin lisäämään puuroon, mutta eihän tuon uhmaikäisen puuuron syönnistä tule enää mitään. Neuvolassa poika oli heti kaveria neuvolalääkärisedän kanssa, kun lääkäri näytti pojalle kasaa palikoita. J kasasikin useammn palikan tornin. Myös muutaman eläimen J tunnisti kirkkaasti, vaikka äitiä hieman epäilytti. 

Siskolle painoa ja pituutta oli tullut paremmassa suhteessa, mutta edelleen alakäyrillä mennään. Lisäksi sisko osasi jo tuolloin istua todella tukevasti. Suojeluheisjasteita sivulle ei vielä näkynyt, mutta ne kehittyvätkin lähempänä yhdeksän kuukauden ikää. 

Lapset alkavat olla liian isoja nykyiseeen ratasviritelmäänsä, joten eilen tilasin uudet rattaat. Hieman jännittää kulkeminen kokoleveiden kaksosrattaiden kanssa, mutta mahtuvatpahan ainakin molemmat lapset kyytiin. 





P.s. J on viimeaikoina kehittynyt paljon puhumisessa ja yksitavuisten sanojen tilalle on alkanut ilmestyä kaksitavuisia sanoja. J on aikaisemmin osoitellut kaikki puut ulkona ja kirjoissa ja sanonut selkeästi "PUUUuu.." Nyt tämä tavu on saanut jatkoa ja poika osaa sanoa "Puuro" ja "Pullo".